marca: SEMILLAS FLORES FRESCAS
Les fulles i flors de l'Alyssum dolç tenen un potent sabor a mel amb un lleuger toc picant, similar al de la col arrissada. Combinen bé amb amanides, sopes fredes o fins i tot truites. Abans de consumir, renti les flors submergint-les en un recipient amb aigua i assequi-les agitant suaument.
Amanida de cogombre i rave amb iogurt
Ingredients:
8 cogombres petits (2 d'ells pelats longitudinalment a tires fines, 6 sencers)
Uns 10 raves de la mida d'una pilota de golf, com els de tipus síndria
2 tasses de iogurt grec
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal marina a escates
1 cullerada de llavors de nigella, torrades i mòltes
2 tasses de créixens d'aigua, sense les penques gruixudes i dures
Closca i suc de 2 llimones
Flors comestibles, com a vern dolç, calèndules i flors de menta
Instruccions de preparació
Preescalfeu una graella de carbó, o feu foc en una xemeneia. Quan les flames disminueixin i el carbó o la fusta quedin reduïts a brases vermelles, col·loca els cogombres i els raves sencers directament sobre les brases i cuina'ls de 6 a 8 minuts, donant-los la volta diverses vegades, fins que s'ennegrin per tot arreu . Retira'ls i deixa'ls refredar completament durant uns 20 minuts.
Barreja el iogurt, l'oli i 3/4 de culleradeta de sal. Col·loca 1/4 de tassa de la barreja de iogurt a un lateral de cada plat. Estén la barreja creant una forma de mitja lluna amb el dors d'una cullera; empolvora per sobre unes llavors de nigella. A continuació, barreja els créixens i les tires de cogombre. Reparteix-les de manera uniforme als plats, cobrint-les lleugerament amb iogurt. Talla els cogombres a la brasa al biaix a trossos d'1 polzada, i talla els raves a quarts al llarg; reparteix-ho uniformement entre els plats. Empolvoreu l'amanida amb la ratlladura de llimona i amaniu-la amb el suc i l'oli. Assaona-la amb sal i adorna-la amb flors, com la de l'alliso. Finalment, serveix-la.
Agraïments: Martha Stewart
Descobreix que opina de nosaltres qui ja ens ha comprat